søndag 5. desember 2010

desembersol

Nå kommer vinteren med stormskritt. Været har vært i overkant kaldt, og snøen har så vidt begynt å komme. Lørdagsfrokosten var inntatt, og vi gjorde det vi kunne for å utsette julehandling og husarbeid. Det var allikevel med en viss skepsis til snøforholdene på Lifjell på grunn av en litt laber prøvetur for to uker tilbake, vi satte i vei fra bygda, som lå og badet i 17 minus. Vel oppe på fjellet viste tempen behagelige 7 kalde. Slett ikke verst i disse dager.


I Krintokleiva var det påskevær. I tillegg hadde de siste ukers vind hadde gjort at det lille som lå av snø hadde pakket seg sammen til flott skiføresnø. Det ble en liten sveiv opp til Skåråholmen og Glekse. De obligatoriske svingene ned Glekserenna gikk i edel puddersnø.

Søndag hadde det kommet fem nye cm med snø, og vi var ikke snauere enn at vi repeterte lørdagens tur, med små variasjoner. Lite vind, sol, flott skiføre og ingen oppkjørte løyper gjorde vel sitt til at helga kan sies å være optimal. Synd for de som satt inne og så på gradestokken og uffa seg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar