lørdag 25. desember 2010

god jul

Første juledag i Kilebygda. Frokost var spist, gaver tatt i bruk og freden og roen hadde senket seg. Det kunne vært fristende å sige ned i godstolene foran ovnen. Det var bare det at sola skinte veldig fint på tretoppene, og vi visste at isen på vanna lå tjukk, med et perfekt snølag oppå. Når differansen på behagelig stuetemperatur og ubehagelig utetemperatur er nærmere 50 grader, var det flaks at lilletrøll fikk ny dunjakke av nissen i går! Grønn smøring var ikke å oppdrive i svigerfars smørekoffert (når trenger en det, liksom?), så det fikk duge med blått og litt gammel moro. Med varm saft og kransekake i sekken, var vi klare for nye eventyr.


Med sola i fleisen, raska vi over Flåte og Langen i kjent revestil. Storetrøll burde kanskje innsett at hans tid som kjentmann i Bambles dype skoger var forbi, og tatt med seg et kart. En veibeskrivelse gjør nemlig ikke alltid samme nytten. Så da vi hadde gått og gått i tre timer uten å finne de såkalte Fisketjønna, fant vi ut at det ikke var noen skam å snu.


Fram og tilbake er like langt, men julehumøret var heldigvis på topp. En flott romjulstur ble avslutta i blåtimen, før ribbe og potetgull(!) sto klart på middagsbordet. I varmen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar