torsdag 14. april 2011

siste krampetrekning

Gatebildet er ganske vittig om dagen: Noen tusler rundt i shorts og singlet, mens andre fortsatt sverger til dunjakke og vinterstøvler. Det er med vantro folk leser av gradestokken, som de siste dagene har målt over 20 varmegrader. Vi valgte å følge opp denne ambivalensen ved å pakke ski og middagsmat, og ta turen til fjells på den varmeste dagen så langt i år. Vi innså at det kanskje kunne bli årets siste skitur på Lifjell.



Opp Krintokleiva fikk vi bekrefta våre mistanker. Det gikk over bekk og stein og over lyng og buskas, og oppe i lia var vi klare for mat. Velkommen til vår restaurant - her sit du gøtt!



Vi satt godt, og vi satt lenge. Det er fint med mandagsmiddag i det fri! Men når vi først var oppi her, måtte vi sjekke forholda på Glekse.



I Glekserenna lå snøen ganske så fin. Et par steiner og litt råtten snø var vel ikke mer enn forventa.



På "Lifjelltoppen" har utbyggere (og forsåvidt kommunen også) gjort sitt til å ødelegge naturidyllen. Snauhogst, store hytter og veier har lagt lia foran Bøkestulnatten i grus. Nå kan det se ut som om de i tillegg prøver å hindre turgåere i å bruke området. Hallo allemannsretten!





Litt spesielt, kanskje?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar