fredag 7. januar 2011

tåke i bø, sol på fjellet

Nytt år, ny snø. Huset er blitt fylt opp med en islending og en gudbrandsdøl. Dette har medført en noe intim bolig, men også øking av aktivitetsnivå. Været har begynt å smile - tre dager med snø. Dette har medført at den nye snøskuffa fra Arendal, som lå under juletreet, er blitt flittig brukt. Humøret i huset har også steget betraktelig. Når i tillegg en stemme på telefonen sier at en kan ta fri fredag, og yr melder solskinn, da lyser livet.


Morgenen i Bø var tung og grå, men rutinen tilsa at det var sol på fjellet. Gudbrandsdølen og Storetrøll la i vei. På vei opp sprakk tåka opp, ikke en sky og se, og terrenget var dandert til med nysnø. På med feller og sett i vei. Flere andre hadde også tatt riktig beslutning i dag, og tatt turen ut. På vei mot Gleksefjell økte vinden betraktelig, med mye snøføyke. Flere skred var å se, og vi hørte mye drønn i snøen. Så pass på, folkens. Den klassiske nedkjøringen var som vanlig flott, med litt småkrydder i form av stein under pudderet.

Hjemme ventet islendingen etter en hard arbeidsøkt på Høgskolen, klar for ny uteaktivitet. Bilen ble igjen fylt - nå med tau, isøkser og stegjern. Turen gikk mot Årmotdalen. Her fikk vi hengt opp topptau, og gjorde oss klar for isklatring. Kaldt, slitsomt og moro. Kort oppsummert: Første dag med nysnø ble godt anvendt, og helga har knapt begynt.

(fine fotos: gudbrandsdølen)

Lilletrøll er seriøs arbeidskvinne, og kan ikke unne seg luksus som fjelltur og abligøyer en helt vanlig virkedag. Men langrennskia ble testa i nypreparerte løyper på jordene. Fine forhold i kveldsmørket!

1 kommentar:

  1. høres ut som en super helg..gleder oss til å lese resten hilsen mor og sønn

    SvarSlett